BURSA / YILDIRIM - Akçağlayan İhsan Dikmen İlkokulu

FARKINDA MIYIZ ?

Farkında mıyız? Projesi 3 okulun katıldığı 3 ortaklı bir projedir. Okulumuzdaki çalışmaları İngilizce Öğretmeni Zülfiye Hacıoğlu yürütmektedir.

Biyolojik çeşitlilik ,tüm dünyada bulunan yaşam formlarının çeşitliliğidir. Bitkiler, hayvanlar, mikroorganizmalar gibi tüm canlıları, bunların oluşturdukları ekosistemleri ve içinde yaşadıkları alanları ifade eder. Biyolojik çeşitlilik, ekosistemleri dengede tutar , gezegeni yaşanabilir hale getirir, insanların sağlığını, çevreyi ve tüm ekosistemi destekler. İnsan sağlığı, refahı ve gıda güvenliği açısından büyük bir öneme sahiptir. Özenle korunmalı, gelecek kuşaklara bilinçle aktarılmalıdır. Peki biz insanoğlu olarak biyolojik çeşitliliği nasıl destekliyoruz, destekliyor muyuz? Bu proje ile çocuklarda ve insanlarda ekosistemleri iyileştirmek ve geliştirmek için anlayış ve farkındalık yaratmayı, insanlar, doğa ve iklim konusunda bilinçli bir uyanış birlikteliğini oluşturmayı hedefliyoruz.

Yayın: 15.02.2022 - Güncelleme: 09.05.2022 12:06 - Görüntülenme: 242